Liturgische bloemstuk Advent en Kerst 2019

Gepubliceerd door Anne op

Thema: Geef licht

De schikking staat op drie steunen die symbool staan voor de Drie-eenheid. Voor elke adventszondag is er een krans.
1e adventszondag: de krans is gemaakt van een stekelig groen wat een omheining voorstelt die de kudde beschermd. Het witte is schapenwol en symboliseren de schapen.
Micha 2: 12
2e adventszondag: Dit is een krans van eucalyptusblad. De olie die je daaruit kunt winnen is reinigend. De bladen met de opgerolde scherpe punten verwijzen naar wapens die onklaar zijn gemaakt.
Micha: 4: 1-8
3e adventszondag: Dit is een krans van groen van de conifeer. Er op ligt een snoer pinda’s, voor de vogels. We mogen goed zijn voor mens en dier en de schepping.
Micha 6:1-8
4e adventszondag. Dit is een krans van klimop. Klimop is een plant die zich gemakkelijk hecht en staat symbool voor trouw.  Het is een kronkelige krans. Onze weg is ook geen rechte weg, maar een weg met omwegen net als de kronkelige klimop.
Micha 7: 1-7
Kerst: De kroon van deze kransen is deze bol in de top. De tijd van wachten wordt afgerond met een bol vol licht en bloemen. Wit als kleur van zuiverheid, licht omdat leven veel licht nodig heeft. Kerst zegt dat het Woord levend wordt. Woord, licht en leven zijn de drie steunpunten waarop ons geloof kan rusten.

Categorieën: Uncategorized