Brief 1 crisis

Gepubliceerd door Anne op

Zevenhuizen, 18 maart 2020

Beste gemeenteleden,

We leven in onzekere tijden. Een voor ons onzichtbaar virus gaat rond over de wereld met grote gevolgen. Ieder van ons ervaart dat. De een waarschijnlijk meer dan de ander. Minder contacten. Vooral de ouderen zullen minder bezoek krijgen. Verzorgingshuizen zijn soms helemaal gesloten voor bezoek. Kinderen kunnen hun ouders niet meer bezoeken. Mensen worden bedreigd in hun inkomen. Maar ook zal een aantal van ons ziek worden. Sommigen komen zonder werk te zitten. Voor anderen is het juist heel hectisch op het werk, zoals voor mensen die in de zorg werken. Er zijn veel vragen en maar weinig of geen antwoorden. We worden op onszelf teruggeworpen. Of nee, toch niet.

We lezen in Psalm 31:
Heer, bij u zoek ik bescherming.
Laat mij niet alleen!
Wees goed voor mij en red mij.
Luister naar mij,
kom snel en help mij!
Laat me veilig zijn bij u,
bescherm me en bevrijd me.
U bent sterk en machtig,
u beschermt mensen tegen gevaar.
Ga met mij mee en leid mij.
Mijn vijanden jagen op mij,
maar bij u ben ik veilig.
Red mij!
Heer, u beslist over mijn leven.
U bent een trouwe God,
u zult me redden.

We mogen dit gebed met David meebidden. God laat ons niet los. Hij is heel dicht bij ons. Wij kunnen elkaar nu niet te dicht naderen, maar God is bij ons. Hij laat ons niet los. We mogen bouwen en vertrouwen op Hem. Dat Hij ons door de crisis heen helpt.

En hopelijk kunnen we dan ook snel het slot van Psalm 31 bidden:
Ik wil de Heer danken,
want hij is goed voor mij.
Hij heeft mij geholpen toen ik aangevallen werd.
Ik was bang, en ik dacht:
De Heer is mij vergeten.
Maar hij heeft mijn gebed gehoord,
hij heeft gehoord hoe ik om hulp riep.

Heb de Heer lief,
jullie die hem trouw zijn.
De Heer zal jullie beschermen!

Veel sterkte en Gods zegen toegewenst.

Persoonlijk bezoek lukt niet in deze tijd, of alleen bij grote uitzondering in ernstige situaties, maar telefonisch, per mail, WhatsApp, Skype lukt wel.

Hartelijke groet,

Ds. Johan van der Sleen

Telefoon en WhatsApp:  06 – 2321 7002
Mail en Skype: jjvdsleen@outlook.com

Categorieën: Uncategorized