Actie slaapzak voor Lesbos

Gepubliceerd door Anne op

Op 12 september kregen we een berichtje uit de Ring Westerkwartier dat Margriet Matter slaapzakken inzamelt voor Lesbos. Het doel was om in 3 dagen tijd 650 slaapzakken in te zamelen.
Als kerk wilden we ook mee doen. We hebben mailtjes, appjes, facebook- en website berichtjes uitgezet. En dat had resultaat.
Er werden 20 slaapzakken bij Ina de Vries ingeleverd. Op woensdag hebben we de slaapzakken ingeleverd bij Margriet in Noordhorn. Daar werden alle slaapzakken uit het Westerkwartier naar toe gebracht. In totaal 476 slaapzakken ! In Groningen kwamen daar nog eens 200 bij. Totaal werden er dus 676 slaapzakken opgehaald en die gaan donderdag naar een centraal punt in Nederland om vervolgens op vrijdag 18 september met het vliegtuig naar Lesbos vervoerd te worden.
Daar worden ze door de organisatie “because we Carry” uitgedeeld.
Een korte, strakgeplande actie. Maar dat moet ook wel, de nood is hoog op Lesbos. Elke nacht dat de mensen buiten op het asfalt slapen is er één teveel.
Margriet (uit Noordhorn) heeft al 3x op Lesbos geholpen. Hier verteld ze enthousiast over. Het is dankbaar werk. Ze heeft geholpen met kinderactiviteiten, met activiteiten voor vrouwen (vrouwen worden daar erg ondergewaardeerd) en ze hielp met rondbrengen van de maaltijden naar elk “huisje”.
Margriet was erg blij met de slaapzakken vanuit Zevenhuizen.

Mocht u thuis nog een slaapzak hebben liggen….binnenkort is er weer een oogstdienst. De mensen van de Open Hof zijn er ook blij mee.

Inzameling in Noordhorn.
Alle slaapzakken worden omwikkeld met een touwtje. Handiger om uit te delen.
Alle slaapzakken in de vrachtwagen.
Categorieën: Uncategorized