Oogst- en Dankdienst zondag 1 november 2020.

Gepubliceerd door Anne op

Wees als de vreemdeling in dankbaarheid

Dankbaarheid bevrijdt de wereld van zijn gekte.
Het verandert uitsluiting in acceptatie,
chaos in orde en regelmaat,
verwarring in helderheid.

Dankbaarheid verandert gewoon eten in een feestmaal,
een vreemdeling in een vriend.

Wat kunnen we terugkijken op een geslaagde actie voor De Open Hof in coronatijd!

Op onze oproep om op zaterdag 31 oktober fruit, kaasbeleg, brood (gesponsord door Bakker Van Esch), dekens, slaapzakken, herenwinterjassen, handschoenen en sjaals en zelfs enveloppen met geld in te brengen, is veel gehoor aan gegeven. Wij willen u daar hartelijk voor danken!

Op zondag 1 november was de Oogst- en Dankdienst.
Een prachtig decor, gemaakt door Ina de Vries en Pietsje Fokkema, met alle uitgestalde inbreng, sprak dankbaarheid uit. Dankbaar dat we mogen delen met mensen die het zo hard nodig hebben.

Het thema van de dienst was: Een goede oogst. Dominee Johan van de Sleen leidde de dienst met inbreng van diverse gemeenteleden. Er werd een filmpje getoond. Nu mensen niet naar de kerk kunnen komen, was de gedachte van de familiedienstcommissie, dan komt de kerk bij je thuis. Een prachtig filmpje over het wel en wee van een gemeentelid.
De schriftlezing Lucas 17: 11-19 werd gelezen door Jenny Paauw.
Marie-Claire van Dijken zong twee liederen met begeleiding van het orgelspel gespeeld door Trijntje Klok.
En Rinus leidde de Vacaturebank in.
Het was een mooie dienst met veel variatie.

Op maandagmorgen is het autobusje – beschikbaar gesteld door de familie Houtman – vol geladen en hebben Peter Veenhuizen en Jenny Paauw alles naar De Open Hof in Groningen gebracht. De vrijwilligers en bezoekers van de “Open Hof” waren erg blij met onze inbreng. Het kwam als een geschenk, omdat ook De Open Hof in deze coronatijd het moeilijk heeft om dak- en thuislozen met brood, fruit en winterkleding te voorzien.

Categorieën: Uncategorized