Oogst- en Dankdienst

Gepubliceerd door Anne op

Elk jaar op de eerste zondag van november vieren wij de Oogst- en Dankdienst. Deze dienst staat dan in het teken van De Open Hof. De Open Hof is een opvangcentrum voor dak- en thuislozen in de stad Groningen.


De familiedienstcommissie heeft samen met de Diaconie deze dienst voorbereid.

Twee gemeenteleden hadden een prachtig bloemstuk (inclusief fruit en groenten) gemaakt!
Op zaterdag 6 november tussen 16.00-17.00 uur hebben gemeenteleden fruit, brood en winterkleding ingebracht voor De Open Hof. Deze werden uitgestald op het liturgisch centrum.
Op zondag 7 november om 10.00 uur was de Oogst- en Dankdienst. Deze werd geleid door ds. Marieke Pranger. Het thema van de dienst was: Wat je zaait, zul je oogsten. Tijdens de dienst was er een gesprek met een vrijwilligster van de Open Hof. Zij vertelde over haar werk als vrijwilliger en over de bezoekers van De Open Hof. In de dienst hebben we Psalm 67 en Marcus 4: 26-34 gelezen. Het was een mooie en gevarieerde dienst. Complimenten aan allen die hebben meegewerkt.


En op maandagmorgen 8 november hebben twee gemeenteleden de VW Transporter, die beschikbaar werd gesteld door fam. Houtman, helemaal vol geladen met brood, fruit, kaasbeleg en winterkleding. Zelfs die ochtend werden er nog 30 kratten brood geleverd door Bakker Van Esch! Om 10 uur is alles afgeleverd bij De Open Hof in Groningen. De gasten van De Open Hof hebben meegeholpen om de auto te legen. Iedereen van De Open Hof was heel erg blij met alles wat er werd ingebracht, vooral de dekens en jassen.
Wij als organisatie zijn heel erg dankbaar dat het een geslaagde actie was. Wij willen iedereen dan ook bedanken voor hun inzet en inbreng.

Categorieën: Uncategorized