Kerk-School-Gezinsdienst.

Gepubliceerd door Anne op

Op 3 april j.l. was de kerk bomvol met kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s en overige gemeenteleden. Dominee Pieter Jan Kruizinga ging voor in deze dienst. De kinderen hadden op school al gewerkt aan het thema “nieuw leven’. De vriendschapskaars werd aangestoken en dominee begon de dienst met groeten, de groeten van God voor ons.
De kinderen van stamgroep 1 deden een prachtig dansje en zongen daarbij ‘er liggen bolletjes in de grond’.
De leerlingen van stamgroep 2 hadden zelf een gedicht geschreven over ‘nieuw leven’ en hebben dat goed voorgedragen. Juf Hilde Marije las het verhaal van kleine appelgeit. Ondertussen zagen we op de beamer de tekeningen die dit verhaal uitbeelde, gemaakt door de kinderen. Dominee ging nog in gesprek met een aantal kinderen. Ze mochten op het podium staan, best spannend maar ze deden het super goed. Vervolgens had dominee een plant, hij vond de plant niet mooi meer en knipte alle bladeren er af. En wat er toen gebeurde…. met de nodige zorg: water, modder, zonlicht, zuurstof kwamen er nieuwe wortels aan de bladeren en kwam er dus ‘nieuw leven’.
Twee leerlingen van stamgroep 3 deden een rollenspel over een bol die ze cadeau gaven, wat geen leuk cadeau is, tot je ‘m in de grond stopt. Dan komen er prachtige bloemen uit. Het dankgebed werd ook gebeden door een aantal kinderen, samen met de dominee. Tussendoor waren er nog liedjes.

Prachtig om te zien hoe het thema ‘nieuw leven’ in deze dienst op verschillende manieren uitgelegd werd, ook dat er met Pasen weer nieuw leven is: Jezus is opgestaan.

De collecte bij de uitgang was voor Warchild. We kunnen terugkijken op een prachtige sfeervolle Kerk-School-Gezinsdienst.

Categorieën: Uncategorized